Kommende GPX Etapeløb

Datoer for 2019-serien er ikke fastlagt endnu men der arbejdes på sagen, så

STAY TUNED

Kommende GPX Etapeløb

Datoer for 2019 er ikke fastlagt endnu men der arbejdes på sagen, så

STAY TUNED

Kommende GPX Etapeløb

Datoer for 2019 er ikke fastlagt endnu men der arbejdes på sagen, så

STAY TUNED

lidt historie

Øhavssti GPX Etape Marathon Milestones

Hyppig bruger af Øhavsstien

Som hyppig bruger af Øhavsstien, har det lige siden min familie og jeg flyttede til Svendborg i 2004, været mit ønske, at tilbyde løb på Øhavsstien.

Imidlertid overhalede Archipelago Trail Run indenom og jeg valgte derfor at lægge ideen tilbage i skuffen. Da dette arrangement ophørte, blev ideen vakt til live igen.

Fra idé til virkelighed

I erkendelse af at Øhavsstien på Ærø allerede var optaget af min gode løbeven Kurt Eegholm Andersen, blev min afgrænsning at udbyde etapeløb på Langeland, Tåsinge og Fyn.

Naturturisme I/S blev kontaktet med henblik på at anskaffe GPX-filer over de ca. 220 km Øhavssti. Efterfølgende bestod opgave så i dels at finde ud af hvordan disse store GPX-filer kunne klippes og sættes sammen. Det lykkedes og 5 individuelle GPX-filer, én for hver af etaperme var en realitet.

Nødvendige godkendelser blev indhentet og de første første 2 etaper kunne offentliggøres i august 2018.

Formål

Formålet med disse etapeløb på Øhavsstien er at medvirke til at udbrede kendskabet til den gave det er, at have muligheden for at anvende Øhavsstiens 220 km. Mere “lavpraktisk” er formålet at tilbyde muligheden for en fantastisk smuk løbeoplevelse, med fokus på socialt samvær til en meget lav pris.

Debut - GPX Etape 1 - 21. oktober 2018

18 friske deltagere mødte op og det lykkedes alle at finde frem til målstregen, så konceptet holdt vand. Der blev løbet i 3 spontant dannede grupper så ingen behøvede at løbe alene. Vi ser frem til Etape 2 d. 25. november, hvor vi bl.a. kommer til at løbe “De3Broer” – Langelandsbroen, Siø-dæmningen og Svendborgsundbroen (når nu de tidligere arrangører kastede håndklædet i ringen 🙂 ).

GPX Etape 2 - 25. november 2018

Etape 2 i 2018 blev en tur med masser af godt humør og god stemning – hvad der lige præcis er selve formålet med Øhavssti GPX løbene. Det blev dagen hvor vi – udover at løbe ”spidsrod” mellem jægere på Siø – satte fod på 4 øer, Langeland, Siø, Tåsinge og Fyn samt 3 broer Langelandsbroen, Siødæmningen samt Svendborgsundbroen. Der var glædeligvis genvalg på flere tilmeldte så GPX-konceptet samt Etape 1 kan ikke for alvor have skræmt nogen. Og apropos GPX. Det er nu officielt – det koncept spiller maks! Superpræcis angivelse af rute (og de 4 jeg kom i mål med nåede rutens slut indenfor et par meter!

Så kom frisk og vær med til at fylde deltager maks på 30 løbere – den oplevelse skylder du dig selv!

vær med

Meld dig til Øhavssti GPX Etape Marathon!

Hvis du allerede er helt vild så…
vær med

Meld dig til Øhavssti GPX Etape Marathon!

Hvis du allerede er helt vild så…
vær med

Meld dig til Øhavssti GPX Etape Marathon!

Hvis du allerede er helt vild så…